perjantai 12. elokuuta 2011

Fiktiota

Kirjoja, sarjoja ja elokuvia jotka ovat jääneet mieleen viime kesältä.

1. E. M. Forstersin kirjoittama "Maurice"

Kirja oli hyvä, mutta se jäi mieleen, ei niinkään kirjan tapahtumien ansiosta, vaan itse tämän tietyn kirjan  lähimenneisyyden takia.
Se on ollut mukana erilaisissa tilanteissa ja herättänyt ihmisissä, jotka ovat vaikuttaneet suuresti elämäni kulkuun viime aikoina, eriäviä mielipiteitä. Ja myös se, että luin kyseisen kirjan osittain monacossa, pariisissa ja nizzassa vaikuttaa. Itse kirjan ja sen julkaisemisen historiakin on mielenkiintoinen!

2. Elizabeth Gilbertin "EAT PRAY LOVE"

Viimeisin lukemani kirja. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille. Se kertoo kirjoittajastaan ja siitä kuinka hän selvisi vaikeista ajoista ja löysi oman rauhansa matkustamalla kolmessa eri maassa, italiassa (etsimässsä nautintoa), intiassa (etsimässä rauhaa ja jumalaa) ja indonesiassa (etsimässä tasapainoa) :) Inspiroivaa tekstiä, mutta ei liian raskasta lukea. Juuri sopivaa lomaluettavaa!

3. sitten yksi sarja "private practice" (suomennettuna "rakkauden anatomiaa")

Yksi kavereistani lainasi minulle kaksi ensimmäistä kautta, ja olen peruuttamattomasti koukussa :D
Tämä sarja kertoo Addison Montgomerystä tämän lähdettyä greyn anatomiasta:) Addisonille tehty oma sarja sijoittuu yksityiselle klinikalle jonka henkilökunta on kuin suurta perhettä ja he keskittyvät potilaisiinsakin ihmisinä.

Olen lukenut myös monta kevyempää kirjaa, kirjoja joita äitini kutsuu "roska romaaneiksi" :D Niissä yhteistä on romantiikka ja juoni joka toistaa itseään joka kirjassa! Mutta joskus on ihana lukea jotain niinkin pöhköä!:) 

4. ainoa elokuva joka nyt tulee kesältä mieleen, on taru sormusten herrasta "sormusten ritarit". Ensimmäinen kerta ja ensimmäinen leffa jonka näin kyseisestä trilogiasta. Olen lukenut kyseisen kirjan joskus, mutta leffat ovat jääneet näkemättä:)....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti