perjantai 29. marraskuuta 2013

Opiskelusta



             


Kuten lupasin, kerron nyt hiukan opiskelusta. Siitä kuinka se totetuu kansanopistossa ja kuinka itse olen suhtautunut ja asennoitunut siihen. 

Oma opiskelu ja opiskelutaitoni hiominen on ollut ehkä suurin haaste täälä. Huomasin, että olen viime vuodet räpiköinyt kouluista läpi lusmuillen :D Täälä se ei käy! On pakko tehdä töitä, että pysyy edes vähän kyydissä.

Suoritan psykologian ja erityispedagogiikan perusopintoja avoimessa yliopistossa, tosin meillä on plussana tutor tunnit (eli opiskelijalähtöistä tuntiopiskelua tutorin ohjauksella. Luojan kiitos, muuten olisin hukassa :D).

Opiskelemani aineet ovat mielenkiintoisia, siksi on helppo tehdä töitä niiden eteen (tosin tottakai joka viikko, jos ei joka päiväkin ole muutama turhautumisen hetki... Ei niinkään aiheen takia, vaan sen takia, että töitä tulee sitä mukaa lisää kun saa jotain tehtyä. Aina tuntuu, kun olis puoli askelta jäljessä!) 

Suoritan psykologian pääasiassa oppimistehtävillä (yleensä 2 n. 5 sivun esseetä per kurssi). Siinä joutuu käsittelemään aihetta syvällisemmin, sekä työstämään monipuolisemmin kuin tenttiin valmistautuessa. On pakko ymmärtää, jotta voi soveltaa teoriaa arkipäivän tapahtumiin ja omaan ajatusmaailmaan. Erityispedagogiikaa taas olen suorittanut tenttimällä, koska se on ainakin vielä helpompaa, eikä ole minun ykkös mielenkiinnonkohteeni :)

Opisto on opiskeluympäristönä helppo!! Täältä löytyy tulostimet (artikkeleita on nyt jo tullut tulostettua usean sadan sivun verran...), atk-luokka (koneilla kunnon kirjotus ohjelmat) sekä kirjasto josta löytyy kaikki tarvittava materiaali ja erittäin avulias kirjastonhoitaja! Unohtamatta motivoivia ystäviä :) 

Välillä tuntuu, ettei minusta ole tähän ja välillä tuntuu että koko maailma on minulle auki! Tosin nyt, kun pikkuhiljaa alan tottua ja löytää oman tyylini oppia ja opiskella, yhä useammin on hyvä ja luottavainen fiilis. Aikaa vuorokaudessa voisi olla muutama tunti lisää, ja joskus olisi hyvä löytää se motivaatio vähän synkempinäkin päivinä... Mutta kaiken kaikkiaan kaikki sujuu kohtalaisen loistavasti! Nyt kun ensivioden pääsykoe päiväkin on ilmoitettu ja pääsykoe kirjat tilattu :))) On se opiskelijan elämä vaan hienoa.  Tylsää ei ainakaan ;P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti