tiistai 12. marraskuuta 2013

Opistoelämää

Tiedän, olen törkeästi laiminlyönyt blogiani koko kesän ja syksyn! En voi luvata parantavani tapojani, mutta voin yrittää edses hiukan petrata...

Ajattelin kertoa teille nyt hiukan enemmän siitä, mitä elämääni kuuluu täälä.
Viikkoni jakautuu kolmeen eri osaan. Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkosin on koulunpenkki koulua. Torstaisin ja perjantaisin on itsenäiselle työskentelylle varatut päivät. Näillä kahdella osiolla on se yhteistä, että päivän rytmin määräävät ruokailut (jotka ovat aamupala klo 08.00, lounas klo 11.20, päiväkahvi klo 13.50 ja päivällinen klo 17.00). Lauantaisin ja sunnuntaisin joudun itse tekemään ruokani, joten silloin nukun pitkään :))

Viimeinen reilu kuukausi on ollut yhtä hullun myllyä koulutöiden suhteen... Lukuvuoden alku meni pitkälti tapoihin tottumiseen, uusiin ystäviin tutustumiseen ja hölläilyyn. Ja yhtäkkiä (vaikka luulin olleeni kohtalaisen ahkera koulunkin suhteen...) huomasin, että työt kaatuvat niskaan!! Eli viime viikot olen tehnyt koulutöitä JOKA päivä 4-8 tuntia (riippuen onko päivällä opetusta...). Meidän tutorkin vasta opettelee talon tavoille, joten hän jätti meidät ensimmäisten kurssien aikana hiukan liian omilleen...:D Toki se kuuluu yliopistomaailmaan, mutta lukion jälkeen se oli liikaa vaadittu meiltä :PP

Nyt alkaa jo ihan hiukan helpottamaan (tai sitten vain alan tottua tähän...), vaikka edelleen tekemättömien tehtävien ja luettavien kirjojen määrä kauhistuttaa.




Tuosta kuvasta näkee hiukan, minkälaisessa ympäristössä kaikki tämä tapahtuu :)) Kuvan oikeassa reunassa on asuntola, jossa minunkin kotipesäni sijaitsee. Kuvan taka-alalla sijaitsevassa "kartanossa" on opetusluokkia ja toimisto. Vasemmassa reunassa näkyy hiukan ruokalaa ja kuvan otto suunnassa on vielä auditoriorakennus.



Pahoittelen laatua, mutta tuosta näette myös hiukan miten asustelen :)) Huoneeni on niin pieni, että siitä on mahdoton saada lähellekkään kokonaista kuvaa :D Olen silti kotiutunut tähän kopperoon, ja itseasiassa se alkaa olla minulle jo koti.

Vaikka aikaisemmin mainitsin, että koulutöihin menee suurin osa päiväni tunneista... En silti ole juurikaan yksin! On mukava lukea, keskustella ja kirjoittaa seurassa, joka on kiinnostunut samoista aiheista... Aina se ei tunnu edes opiskelulta :)) Viikkoihin, ja erityisesti viikonloppuihin mahtuu myös erilaisia tempauksia, joista viimeisin oli yhdistetty halloween ja minun syntymäpäiväni! Valloitimme kellarikerroksen bunkkerin ja koristelimme sen. Loppuillasta järjestimme leikkihäät, aivan kuin joskus ala-asteella :D 

Opisto elämä on ainutlaatuista, tätä ei voi kokea missään muualla! Kaikki edellämainittu tapahtuu samassa pihapiirissä. Juhlat, opiskelu, vapaa-aika, kaikki mitä tapahtuu kietoutuu täydelliseksi kokonaisuudesta, josta on pikkuhiljaa vaikea erotella eri osioita. 

Toivottavasti pääsitte edes hiukan perille opistoelämäni saloista. Seuraavalla kerralla lupaan kirjoitella hiukan siitä, mitä täälä opiskelen ja miten. Miksi se on mielenkiintoista ja mitä meinaan tämän lukuvuoden jälkeen. Siihen asti ihanaa syksyn jatkoa <3 En ole unohtanut teitä ystävät rakkaat, vaikka välillä meinaankin unohtua opistoelämän syövereihin ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti