maanantai 30. huhtikuuta 2012

Amsterdam





   

Taas viikko vierähti niin nopeasti, että hyvä kun kerkes kissaa sanoa!:) Oli kyllä hieno reissu, tosin monella tapaa aika rankka. Liian paljon nähtävää 6 päivälle! Ja paljon asioita, joita oli vaikea näin suomalaisena ymmärtää.

Niin kun varmasti jokainen tietää, miedot huumeet ja prostituutio ovat laillisia Hollannissa. Ja Amsterdam on tunnettu punaisten lyhtyjen alueestaan sekä pienistä coffee shopeista, joista voi ostaa marihuonaa yms... Tämä oli se puoli, jota oli vaikea ymmärtää ja käsittää...
 Meille oli järjestetty opastettu kierros punaisten lyhtyjen alueelle. Meidän opas oli todela ihana, ja todella hyvä! Hän ei koittanut puolustella prostituution laillisuutta, mutta ei myöskään paasannut sen kamaluudesta viimeistä päivää. Vaan kertoi kuinka asia on... Oli hieno kuulla faktoja asiasta, mutta ei sitä silti helppo ole käsitellä. Ketä nyt ei järkyttäisi, kun nuoret tytöt keikkuvat ikkunoiden ja lasiovien takana melkeimpä alasti! Mikä on syy, miksi tytöt sitä työtä tekevät....



Muilta osin kaupunki teki minuun vaikutuksen! Aivan kuin kävelisi elokuvassa. Talot ovat todella söpöjä ja kanaalien rannat kauniita. Tunnelma on todella rakastettava. Vaikka jokapuolella oli paljon turisteja, kaupunkia ei ole rakennettu turisteille! Vaan sielä on oiken elämän tuntu. Amsterdam on täysin oma maailmansa!




Käytiin kolmessa museossa, kolmessa pikkukaupungissa, kahdella opastetulla kierroksella Amsterdamin keskusta-alueella, pyöräretkellä, shoppailemassa, kahdessa konsertissa, kuunneltiin katusoittajia, käytiin ihailemassa tulppaaneja Keukenhof nimisessä puistossa, juustomarkkinoilla, tivolissa, Atlantin rannalla, Hop on Hop off bussiajelulla, kanaali ajelulla sekä tietenkin hyvin syömässä ja Amsterdamin yöelämässä=D Joten todellakin oli tapahtumien täyteinen viikko!


Hienompaa reissua saa hakea, vaikka voimat olivatkin hyvin lopussa kotiin päästessä...
Kiitos viikosta, se oli hieno lopetus luokan yhteisille reissuille=) 


Ja erityisesti kiitos Amsterdam ja Hollanti<3 Tulen varmasti vielä joku päivä uudelleen!



2 kommenttia:

  1. Voi miten mulle tuleekaan tippa linssiin kun katselen tuttuja paikkoja.voi miten harmittaa jos kaikki menee huonosti, niin pääsen vasta ensi vuonna takaisin mun toiseen kotiini.
    Sun kuvat on upeita! ihan mahtavia <3 ja Kirjoitat niin ihanasti! <3 Voi miten mun onkaan sinua niin ikävä! Mutta onneksi me näemme pian! :)

    <3:lla Edam Lumbert ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei!<3 Huomasin sun kommentin vasta nyt! Kiitos=) Ja ihanaa, me näemme viikonloppuna! On jo ikävä!<3

      Poista